Bengkel “Ascertained Performance Deduction (APD)”

Tarikh : 17hb Okt 2019 (Khamis)

Bengkel “Ascertained Performance Deduction (APD)” telah berlangsung selama 3 hari bermula pada pada 15 Oktober 2019 (Selasa) hingga 17 Oktober 2019 (Khamis) bertempat di Bilik Taklimat Tender, Aras 1 JKR WP Putrajaya. Bengkel ini berlansung sepanjang hari bermula jam 8.30 pagi sehingga 5.00 petang dimana melibatkan peserta daripada bahagian senggara bangunan dan kuarters yand terdiri seramai 36 orang peserta.

 

Bengkel ini bertujuan memberi pendedahan berkenaan Performance Requirement For Building Facility Management & Maintenance (Appendix 7B) 2019, penanda aras prestasi (KPI) dan formula serta konsep formula pengiraan APD yang melibatkan demerit yang telah disampaikan oleh Puan Yusnizah Binti Mohd Kusnin, Jurutera Awam Kanan Bahagian Senggara Zon 3. Para perserta juga diuji dengan beberapa kajian kes bagi meningkatkan kefahamana terutama dalam penilian dan pengiraan APD terkahadap kerja-kerja penyenggaraan oleh kontraktor.

 

Semoga dengan penerangan dan perincian yang telah disampaikan dapat membantu kakitangan bahagian senggara bangunan dan kuarters dalam pemahaman pengurusan fasiliti khususnya melibatkan bangunan kerajaan di Putrajaya dibawah selenggara JKR WP Putrajaya.

Berita Disediakan Oleh

Unit Pengurusan Strategik & Intervensi (UPSi)

JKR WP Putrajaya

© 2017 Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP)

Penafian : Pihak Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya tidak bertanggung jawab diatas kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini

Sesuai dipapar menggunakan pelayar versi terbaru untuk Internet Explorer 10.0 dan ke atas, Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas & juga Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.
Laman Portal Rasmi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya ini  telah dilancarkan pada 24 November 2017.

Tarikh Kemaskini: 12-MEI-2021

  bilangan pelawat  

email aduan kuarters: aduanjkrwppj@gmail.comemail admin laman portal: jkrwpp@gmail.com

  J-CoP  

  eSPFB  

Building Consumption Input System

  BCIS  

  SAKU  

SPSB.jpg

  SPSB   

04