Lawatan Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) Pejabat JKR  Worksyop Persekutuan, Kuala Lumpur

Tarikh : 30 Julai 2018 (Isnin)

Pada 30hb Julai 2018 (Isnin)  JKR  Wilayah Persekutuan Putrajaya telah menerima Lawatan Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) daripada JKR Worksyop Persekutuan, Kuala Lumpur. 

 

Tujuan lawatan ini diadakan adalah untuk melihat amalan EKSA yang dilaksanakan oleh JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya sehingga mendapat persijilan EKSA. Seramai 40 orang peserta yang terlibat  dan  delegasi tersebut diketuai oleh En Azmi Bin Mohamad Salleh selaku Pengerusi Jawatankuasa EKSA JKR Worksyop Persekutuan. Selepas sesi taklimat yang disampaikan oleh En. Mohd Shahriman Bin  Abd Latef selaku Ahli JK Latihan dan Keseragaman EKSA JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya, peserta dibawa melawat ke Zon Platinum (Aras 3 ) dan Zon Emas (Aras 2) untuk memberi gambaran sebenar amalan EKSA yang dilaksanakan di Pejabat ini.

 

Setelah itu, sesi diakhiri dengan jamuan ringan sebelum bersurai pada jam 1.00 petang.

Berita Disediakan Oleh

AJK EKSA

JKR W.P. Putrajaya.

© 2017 Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP)

Penafian : Pihak Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya tidak bertanggung jawab diatas kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini

Sesuai dipapar menggunakan pelayar versi terbaru untuk Internet Explorer 10.0 dan ke atas, Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas & juga Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.
Laman Portal Rasmi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya ini  telah dilancarkan pada 24 November 2017.

Tarikh Kemaskini: 26-FEB-2021

  bilangan pelawat  

email aduan kuarters: aduanjkrwppj@gmail.com | email aduan JKR: aduan.jkr@1govuc.gov.myemail admin laman portal: jkrwpp@gmail.com

  J-CoP  

  eSPFB  

Building Consumption Input System

  BCIS  

  SAKU  

SPSB.jpg

  SPSB   

3