Pengauditan Pengurusan Kewangan Berdasarkan Indeks Akauntabiliti (AI)
di JKR WP Putrajaya

Tarikh : 19hb Februari 2019 (Selasa)

Pada 11 hingga 19 Febuari 2019 telah berlansung Pengauditan Pengurusan Kewangan Berdasarkan Indeks Akauntabiliti (AI) oleh Jabatan Audit Negara Malaysia. Tujuan Pengauditan ini dijalankan adalah untuk meningkatkan lagi tahap pengurusan kewangan berdasarkan penilaian terhadap 8 aspek utama iaitu Kawalan Pengurusan, Kawalan Bajet, Kawalan  Terimaan, Pengurusan Perolehan, Kawalan Perbelanjaan, Pengurusan Aset dan Stor,Pengurusan Kenderaan Kerajaan dan Pengurusan Akaun Amanah/ Kewangan Amanah & Deposit.

 

Pengauditan ketuai oleh Pn. Wan Halizam serta Juruaudit Cik Paulin, En. Suffian Hady dan En. Khairil Jazmi. Pihak Pengurusan mengucapkan jutaan terima kasih diatas kerjasama seluruh warga kerja yang terlibat dalam memastikan pengauditan AI dilaksanakan dengan Lancar. Semoga kita memperolehi 5 Star.

Berita Disediakan Oleh:

Nafiza Binti Samsudin

Jurutera Awam Kanan J48

Bahagian Pengurusan Korporat

JKR WP Putrajaya

© 2017 Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP)

Penafian : Pihak Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya tidak bertanggung jawab diatas kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini

Sesuai dipapar menggunakan pelayar versi terbaru untuk Internet Explorer 10.0 dan ke atas, Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas & juga Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.
Laman Portal Rasmi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya ini  telah dilancarkan pada 24 November 2017.

Tarikh Kemaskini: 16-APRIL-2021

  bilangan pelawat  

email aduan kuarters: aduanjkrwppj@gmail.comemail admin laman portal: jkrwpp@gmail.com

  J-CoP  

  eSPFB  

Building Consumption Input System

  BCIS  

  SAKU  

SPSB.jpg

  SPSB