Lawatan Teknikal Projek Perlaksanaan Energy Performance Contract (EPC) Di Politeknik Merlimau, Melaka

Tarikh : 22hb Januari 2019 (Selasa)

Pihak JKR WP Putrajaya telah mengadakan lawatan teknikal untuk projek perlaksanaan penjimatan tenaga melalui konsep prestasi tenaga (Energy Performance Contract - EPC) di Politeknik Merlimau, Melaka. Lawatan ini melibatkan 13 kakitangan JKR WP Putrajaya yang terdiri daripada para pegawai dan semua ketua-ketua bahagian senggara.

 

Politeknik Merlimau, melaka merupakan pilot projek pertama bagi perlaksaan kontrak EPC yang bermula sejak 2012 serta telah menerima beberapa anugerah  pencapaian antaranya 1st Star Asean Energy 2013, KeTTHA Industrial Award 2013, Asean Energy Awards 2014(Energy Management - Small and Medium Building Category) dan Anugerah Hijau Melaka 2015. 

 

Tujuan utama lawatan teknikal ini adalah bagi meninjau serta pendedahan kepada para pegawai JKR WP Putrajaya berkaitan mekanisme dan langkah-langkah perlaksanaan EPC yang telak dibuat di polikteknik tersebut terutamanya melibatkan audit tenaga, penyediaan kontrak, verifikasi penjimatan dan kaedah bayaran.

 

Berita Disediakan Oleh

Bahagian Pengurusan Strategik & Intervensi (UPSi)

JKR WP Putrajaya

© 2017 Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP)

Penafian : Pihak Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya tidak bertanggung jawab diatas kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini

Sesuai dipapar menggunakan pelayar versi terbaru untuk Internet Explorer 10.0 dan ke atas, Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas & juga Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.
Laman Portal Rasmi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya ini  telah dilancarkan pada 24 November 2017.

Tarikh Kemaskini: 16-APRIL-2021

  bilangan pelawat  

email aduan kuarters: aduanjkrwppj@gmail.comemail admin laman portal: jkrwpp@gmail.com

  J-CoP  

  eSPFB  

Building Consumption Input System

  BCIS  

  SAKU  

SPSB.jpg

  SPSB