Penyelengaraan Kuarters Kerajaan Persekutuan
Kategori Kuarters Kerajaan Persekutuan di Putrajaya

Sebanyak 22,449 unit kuarters kerajaan telah dibina di Putrajaya dalam Fasa 1, 2 dan 3 yang melibatkan perbelanjaan sebanyak RM 5.92 Billion. Pembangunan ini melibatkan 98 unit rumah jenis banglo, 1,485 unit rumah jenis berkembar, 3,486 unit rumah jenis teres dan 17, 380 unit rumah jenis apartmen. Pembagunan Kuarters Fasa 1 adalah di bawah penyeliaan pihak BPH amanakala pembangunan Kuarters Fasa 2 dan 3 adalah di bawah penyeliaan JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya. 

Jadual 1: Jenis Kuarters

Kuarters Jenis Banglo

Kuarters Jenis Rumah Berkembar

Kuarters Jenis Teres

Kuarters Jenis Pangsapuri

 
Bilangan Unit Kuarters Yang Diselenggara oleh JKR WP Putrajaya

Sebanyak 6,578 buah rumah yang terdiri dari 98 unit rumah banglo, 1,169 unit rumah berkembar, 3,396 unit rumah teres dan 1,201 unit rumah pangsapuri.

 
Peranan JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya

JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya berperanan untuk menyelia kerja-kerja penyelenggaraan bangunan kuarters bagi memastikan aset sentiasa menepati piawaian dan fungsi yang telah ditetapkan. Kontraktor berkelayakan dilantik untuk melaksanakan kerja-kerja penyelenggaraan bangunan kuarters. JKR sentiasa memastikan kerja yang dilaksanakan oleh pihak kontraktor secara sistematik dan strategik bagi mengembalikan keadaan fizikal dan perkhidmatan aset kepada keadaan asal.

Peta Lokasi Kuarters Dibawah Penyelenggaraaan JKR WP Putrajaya

 
Skop Penyelenggaraan Kuarters Kerajaan Persekutuan di Putrajaya
Saluran Rasmi Aduan Kerosakan
 
 
Rangkaian Kerjasama

JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya bekerjasama erat dengan agensi-agensi kerajaan dan swasta serta kontraktor bagi memastikan kerja penyelenggaraan di bangunan kuarters dilaksanakan dengan sempurna.

 

© 2017 Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP)

Penafian : Pihak Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya tidak bertanggung jawab diatas kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini

Sesuai dipapar menggunakan pelayar versi terbaru untuk Internet Explorer 10.0 dan ke atas, Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas & juga Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas. 
Laman Portal Rasmi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya ini  telah dilancarkan pada 24 November 2017.

Tarikh Kemaskini: 03-OGOS-2020

+603-8885 6800

  bilangan pelawat  

email aduan kuarters: aduanjkrwppj@gmail.com | email aduan JKR: aduan.jkr@1govuc.gov.myemail admin laman portal: jkrwpp@gmail.com

  J-CoP  

  eSPFB  

Building Consumption Input System

  BCIS  

  SAKU  

SPSB.jpg

  SPSB