top of page
Lawatan Kerja JKR Johor Dan Sesi Perkongsian Ilmu

Tarikh : 9hb Februari 2023 (Khamis)

 

JKR WP Putrajaya mengalukan kunjungan lawatan kerja pihak JKR Johor. Perjumpaan ini berlangsung bermula jam 8.30 petang sehingga 1.00 petang bertempat di Bilik Persidangan Ziyad ibn Abih, JKR WP Putrajaya.

Lawatan kerja ini diadakan bagi tujuan perkongsian ilmu berkaitan kaedah pengukuran KPI kontrak pengurusan fasiliti bersama dengan JKR WP Putrajaya.

Seramai 30 orang pegawai daripada JKR Johor diketuai oleh YBrs. Ir. Abu Bakar bin Abd Aziz, Pengarah JKR Johor. Taklimat bertajuk Pelaksanaan Kontrak Pengurusan Fasiliti Dan Peyengaraan disampaikan oleh Ir. Fadzlida binti Fadzil, Jurutera Elektrik Kanan JKR WP Putrajaya telah diadakan dimana teklimat tersebut merangkumi skop fungsi utama FMM, penerimaan projek, fasa kontrak dan aliran kerja, pemantauan, dan pengukuran penilaian prestasi kontraktor.

 

Pada sesi petang diadakan lawatan tapak ke Masjid Putra bagi meninjau kerja-kerja penyenggaraan serta mengikuti taklimat daripada pihak Kontraktor FMM.

Semoga dengan terlaksananya lawatan kerja ini, kerjasama diantara kedua-dua pihak akan berterusan pada masa akan datang.

 

Berita disediakan oleh:

Unit Pengurusan Strategik & Intervensi (UPSi)

JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya

bottom of page