top of page
Mesyuarat Persijilan MyCREST Qualified Profesional (QP) Sesi 1/2019

Tarikh : 01hb Mac 2019 (Jumaat)

   Bahagian Arkitek dan Jawatankuasa Lestari JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya dengan kerjasama CIDB, telah menganjurkan sesi Mesyuarat Persijilan MyCREST Qualified Profesional (QP) yang telah berlangsung selama 3 hari iaitu pada 27 Februari 2019 (Rabu) hingga 1 Mac 2019 (Jumaat). Program ini telah berlangsung di Bilik Kuliah 2, Aras 3, Bangunan ITITC, Institut Latihan Kehakiman dan Perundangan (ILKAP), Bangi, dan telah disertai seramai 35 orang peserta yang terdiri daripada pegawai-pegawai dari JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya. Mesyuarat ini telah dirasmikan oleh Timbalan Pengarah JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya Ir. Ibtisham Bin L. Salleh. Mesyuarat ini juga telah dihadiri oleh Ir. Dr. Hj. Mokhtar Bin Ali dan En. Mohd Hazwan Bin Mohd Basir dari CIDB.

 

   Program ini dijalankan bagi menyediakan kakitangan JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya yang kompeten dalam membuat penilaian bagi penarafan hijau MyCREST agar selari dengan hasrat untuk memberi penarafan hijau kepada semua bangunan pejabat Kerajaan yang diselenggara oleh JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya dan menyokong usaha pelaksanaan Pelan Strategik JKR 2016-2020 yang mana merupakan KPI Ketua Pengarah Kerja Raya dari segi pelaksanaan bangunan hijau dan selaras dengan sasaran dalam Pelan Bisnes JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya iaitu Tema 4 Memacu Kelestarian.

   Diharap penganjuran mesyuarat ini dapat meneruskan kesinambungan daripada perancangan lestari JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya yang telah dimulakan semenjak tahun 2017.

 

Berita Disediakan Oleh:

Azizul Bin Taat

Bahagian Arkitek

Jawatankuasa Lestari

JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya

bottom of page