Majlis Penyerahan Projek bagi Kerja-kerja Pembaikan Rasuk Di Anjung Infleksi Klinik Kesihatan Presint 9, Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Tarikh : 22hb April 2019 (Isnin)

  Majlis Penyerahan Projek bagi Kerja-kerja Pembaikan Rasuk Di Anjung Infleksi Klinik Kesihatan Presint 9, Wilayah Persekutuan Putrajaya telah disempurnakan oleh Tuan Ir. Ibtisham bin L. Saleh (Jurutera Awam Penguasa Kanan, Bahagian Pengurusan Projek) bersama Dr. Husnina binti Ibrahim (Pegawai Kesihatan Putrajaya, Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan Putrajaya).

 

  Projek ini telah ditawarkan kepada Perniagaan Fajar Ayu dan dimulakan pada 21hb Februari 2019 dengan tempoh pembinaan selama 6 minggu. Projek ini berjaya disiapkan pada 28hb Mac 2019 iaitu 8 hari awal dari tarikh jangkaan siap asal (4hb April 2019).

 

  Skop kerja ini adalah membaiki struktur rasuk yang retak dengan kaedah merekabentuk kembali rasuk kepada saiz yang lebih besar. Rasuk sedia ada telah di analisis dan direkabentuk semula oleh Puan Ir. Che Mimi Ismail bersama Puan Ir. Siti Norbaiti Mohb Yusof dari Bahagian Pengurusan Projek, JKRWPP.

 

  Pihak Pejabat Kesihatan Putrajaya bersama Klinik Kesihatan Presint 9 merakamkan ribuan terima kasih kepada JKRWPP kerana berjaya siapkan dalam tempoh yang singkat. Kerjasama dan komunikasi yang baik di antara Pihak Jabatan Kesihatan, JKRWPP dan Kontraktor dapat menjayakan projek ini dan secara tidak langsung projek ini dapat disiapkan awal dari perancangan asal.

Berita Disediakan Oleh:

En. Rosleen Bin Kasim 

Jurutera Awam Gred J41

Bahagian Pengurusan Projek (BPP)

JKR WP Putrajaya

© 2017 Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP)

Penafian : Pihak Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya tidak bertanggung jawab diatas kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini

Sesuai dipapar menggunakan pelayar versi terbaru untuk Internet Explorer 10.0 dan ke atas, Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas & juga Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.
Laman Portal Rasmi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya ini  telah dilancarkan pada 24 November 2017.

Tarikh Kemaskini: 16-APRIL-2021

  bilangan pelawat  

email aduan kuarters: aduanjkrwppj@gmail.comemail admin laman portal: jkrwpp@gmail.com

  J-CoP  

  eSPFB  

Building Consumption Input System

  BCIS  

  SAKU  

SPSB.jpg

  SPSB