top of page
Mesyuarat Dan Bengkel Project Lesson Learned JKR WP Putrajaya 2020

Tarikh : 07hb Sep 2020 (Isnin)

Bahagian Pengurusan Strategik & Intervensi telah menganjurkan mesyuarat dan bengkel Project Lesson Learned di Port Dickson, Negeri Sembilan. Program ini berlangsung selama 3 hari 2 malam iaitu bermula 4 hingga 6 September 2020. Seramai 24 orang peserta yang terlibat, terdiri daripada kumpulan professional dan sokongan serta 2 orang wakil penceramah daripada CDPK Ibu Pejabat JKR.

 

Tujuan mesyuarat dan bengkel ini diadakan adalah untuk memperkenalkan project lesson learned (PLL) dan proses yang terlibat kepada kakitangan bagi memastikan semua kumpulan sasaran memahami keperluan project lesson learned (PLL). Selain itu, mesyuarat dan bengkel lesson learned ini juga membincangkan pengalaman dan penemuan untuk di dokumenkan serta membentangkan hasil laporan yang terlibat bagi memastikan KPI tercapai dan mewujudkan perkongsian ilmu.

 

Mesyuarat dan bengkel ini melibatkan 2 kumpulan iaitu Bahagian Pengurusan Projek (BPP) dan Bahagian Senggara Zon 2. Bahagian Pengurusan Projek membincangkan dan mementangkan berkaitan Projek Pembinaan Bilik Darjah Konsep di Putrajaya yang telah dilaksanakan pada tahun 2018 melibatkan 35 buah bilik darjah Sekolah Rendah Putrajaya manakala Bahagian Senggara Zon 2 pula membincangkan dan membentangkan solusi berkaitan isu kerja-kerja pengurusan & penyelenggaraan bangunan Makamah Istana Kehakiman Putrajaya (Palace of Juctice).

 

Hasil daripada mesyuarat dan bengkel project lesson learned ini akan di dokumenkan serta dimuat naik ke J-Pedia sebagai rujukan pihak JKR, selain itu ia melengkapkan KPI Pelan Bisnes Jabatan bagi Tema 4. Justeru itu dengan adanya mesyuarat dan bengkel lesson learned ini dapat memastikan Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya terus berkembang dengan lebih baik untuk rujukan di masa hadapan.

Berita Disediakan Oleh

Unit Pengurusan Strategik & Intervensi

JKR WP Putrajaya

bottom of page