Taklimat ‘Effect Of Building Defect And Remedies On Building Defects’

Tarikh : 21hb Feb 2020 (Jumaat)

Satu sesi taklimat berkenaan ‘Effect Of Building Defect And Remedies On Building Defects’ dengan kerjasama di antara Bahagian Senggara Zon 3, JKR WP Putrajaya dan Kontraktor KCJ Engineering Sdn. Bhd telah di adakan di JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP).

 

Taklimat ini telah disampaikan oleh penceramah Ir. Dr. Mohd Farid Ahmad Bin Ahmad@Majid, dari syarikat Farid Ahmad Consulting Engineers (FACE) yang merupakan perunding struktur bagi kerja bangunan Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani (MOA).

 

Seramai 60 orang kakitangan JKR WP Putrajaya dan kakitangan KCJ Engineering telah turut hadir menyertai taklimat ini. Objektif taklimat ini adalah memberi pendedahan dan pengetahuan lebih mendalam lagi mengenai structure integrity dan kerosakan kepada bangunan sekiranya kerja pembaikan tidak dijalankan.

 

Majlis diakhiri dengan ucapan Pn. Yusnizah binti Mohd Kusnin, Jurutera Awam Kanan (JAK) dari Bahagian Senggara Zon 3 selaku penasihat dan sumbangan cenderahati kepada penceramah turut disampaikan. Terima kasih tidak terhingga kepada para peserta dan semua pihak yang terlibat sepanjang penganjuran taklimat ini berlangsung. Semoga semua peserta mendapat manfaat dan dapat digunapakai dalam menjalankan amanah yang dipertanggungjawabkan.​

Berita Disediakan Oleh:

KHAIRUL HUDA MALEK

Urus Setia

Jurutera Awam Zon 3

JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya

© 2017 Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP)

Penafian : Pihak Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya tidak bertanggung jawab diatas kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini

Sesuai dipapar menggunakan pelayar versi terbaru untuk Internet Explorer 10.0 dan ke atas, Mozilla Firefox 3.0 dan ke atas & juga Google Chrome dengan resolusi 1280 X 800 dan ke atas.
Laman Portal Rasmi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya ini  telah dilancarkan pada 24 November 2017.

Tarikh Kemaskini: 12-MEI-2021

  bilangan pelawat  

email aduan kuarters: aduanjkrwppj@gmail.comemail admin laman portal: jkrwpp@gmail.com

  J-CoP  

  eSPFB  

Building Consumption Input System

  BCIS  

  SAKU  

SPSB.jpg

  SPSB