top of page
ARKIB BERITA TAHUN 2020
Parquet

22 DIS 2020

A.jpg

Majlis Penyerahan Surat Setuju Terima (SST) dan dokumen kontrak (secara 2 in 1) bagi Kontrak Pengurusan Fasiliti &  Penyenggaraan Housekeeping dan Pest Control di bawah pelaksanaan JKR WP Putrajaya - MTMZA, KKM dan KPM

Parquet

17 DIS 2020

007.jpeg

Majlis Penyerahan Projek Cadangan Pengubahsuaian Ruang Pejabat Bahagian Perancangan Korporat, Aras 7 Utara, Ibu Pejabat Kastam Diraja Malaysia, Presint 2, Putrajaya.

Parquet

30 NOV 2020

001.jpg

KIK 2020 : Tahniah MeRIDA
- Naib Johan KIK 2020 Kategori Pengurusan
- Video Boomerang Terbaik Kategori Pengurusan

Parquet
005.jpeg

20 NOV 2020

Majlis Penyerahan Projek Pembinaan Bilik Kewangan Dan Kerja Menaik Taraf Sistem Rangkaian Setempat (LAN) Bahagian Pentadbiran Masjid Putra, Putrajaya

Parquet

25 NOV 2020

010.jpeg

Penyerahan Projek Cadangan Pembaikan Bilik Latihan Center Of Excellence (COE) Jabatan Imigresen Malaysia Serta Kerja-kerja Berkaitan Di aras 1, LOT 2G4 (MENARA), Putrajaya

Parquet
0001.jpg

18 NOV 2020

Taklimat Pengenalan Kepada Syarat-Syarat Kontrak Pengurusan Fasiliti & Penyenggaraan (COC-PWD FMM 2016)

Parquet
001.jpeg

17 NOV 2020

Verifikasi Stor JKR WP Putrajaya

Parquet
01.jpeg

09 OKT 2020

Selamat Datang YBrs. Ir. Anita binti Mohamed Shafie sebagai Pengarah di JKR WP Putrajaya

Parquet
0001.jpg

13 NOV 2020

ISO 9001:2015 Surveillance Audit

Parquet
01.jpg

01 OKT 2020

Majlis Penyerahan Projek Cadangan Pengubahsuaian Ruang Pejabat Cawangan Pengurusan Kewangan, Aras 1, Ibu Pejabat Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia, Presint 7, Putrajaya

Parquet
01.JPG

29 SEP 2020

Kursus Sistem Pengurusan Kualiti (SPK) Senggara JKR WP Putrajaya

Parquet
01.JPG

28 SEP 2020

Mesyuarat Penyelarasan Dan Tinjauan Awalan Jabatan Perdana Menteri

Parquet
02.jpeg

26 SEP 2020

Program Kayuhan Amal ke Rumah Anak Yatim Darul Izzah Kajang

Parquet
04.jpg

24 SEP 2020

Majlis Penyerahan Siap Kerja Surau Ali Bin Abu Talib

Parquet
01.jpg

23 SEP 2020

Kursus Kesedaran Keselamatan Perlindungan Bagi Dokumen Terperingkat JKR WP Putrajaya

Parquet
04.jpeg

21 SEP 2020

Majlis Penyerahan Projek Bagi Kerja Baik Pulih & Hiasan Dalaman Pejabat Timbalan Menteri BHEUU

Parquet
02.JPG

7 SEP 2020

Mesyuarat Dan Bengkel Project Lesson Learned

JKR WP Putrajaya 2020

Parquet
01.jpeg

2 SEP 2020

Penyerahan Surat Setuju Terima (SST) Kontrak FMM Lot 2G8

Perhimpunan Pagi JKR WP Putrajaya Bil. 2/2020

Add some more info about this item...

Perhimpunan Pagi JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya Bil. 2/2020 telah diadakan pada 27 Julai 2020 (Isnin) yang diurusetia oleh Bahagian Senggara Zon 3 & Bahagian Penyelarasan & Khidmat Sokongan (BPKS). Perhimpunan ini telah diadakan di Ruang Legar Aras 8, JKR WP Putrajaya dan dimulai dengan sesi pendaftaran seawal jam 8.30 pagi.

Program Kepimpinan Dan Motivasi JKR WP Putrajaya

Add some more info about this item...

Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya telah mengadakan satu program kepimpinan dan motivasi anjuran Bahagian Penyelarasan & Khidmat Sokongan (BPKS) pada 21hb Julai 2020 bertempat di JKR WP Putrajaya, Bilik Latihan, aras 3.

Sesi Penyerahan Projek Kerja-kerja Pengubahsuaian Pejabat Operasi Wilayah Jabatan Perangkaan, Wilayah Persekutuan Putrajaya Di Aras 2, Blok D5, Kompleks D

Add some more info about this item...

Majlis yang telah disempurnakan oleh Puan Hanifah binti Abdullah, Jurutera Elektrik Penguasa Kanan, JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya pada 14hb Julai 2020. JKR Putrajaya telah melantik Kontraktor Mutiara Kath Services bagi menyempurnakan kerja-kerja pengubahsuaian. Tarikh Masuk tapak pada 8 November 2019 dan tarikh siap pada 21 Jun 2020.

Lawatan Ke Rumah Kuarters Rosak Di Presint 9 Akibat Ribut

Add some more info about this item...

Ir. Dato Habbali bin Ibrahim, Pengarah JKR WP Putrajaya bersama kakitangan Bahagian Senggara Kuarters dan wakil pihak BPH telah turun padang jam 10.00 pagi hari ini bagi melawat mangsa rumah kuarters Kerajaan di Presint 9 yang ditimpa pokok tumbang akibat ribut yang melanda sekitar Putrajaya kelmarin.

Majlis Penyerahan Projek Ubahsuai Tandas Di Pejabat Timbalan Ketua Pengarah JPPH Malaysia, Lot 2G8 (2M11) Putrajaya.

Add some more info about this item...

Satu majlis penyerahan Projek Cadangan Ubahsuai Tandas Di Pejabat Timbalan Ketua Pengarah Operasi JPPH, Aras 9, Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta Malaysia, Lot 2G8 (2M11), Putrajaya telah diadakan dengan jayanya di bilik mesyuarat utama,aras 9, Ibu Pejabat Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Malaysia.

Kursus Pengenalan dan Penggunaan Aplikasi Revit Sesi 1/2020

Add some more info about this item...

Bahagian Arkitek telah manganjurkan Kursus Pengenalan dan Penggunaan Aplikasi Revit untuk Rekabentuk Projek-projek JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya bagi Sesi 1/2020 pada 9 sehingga 11 Mac 2020.

Lawatan Teknikal Daripada Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai, Johor

Add some more info about this item...

Pada tarikh 3hb Mac 2020, Selasa, JKR WP Putrajaya telah menerima lawatan teknikal daripada pihak pengurusan Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai, Johor. Perjumpaan ini berlangsung dari jam 2.30 petang sehingga 5.00 petang, bertempat di Bilik Persidangan Ziyad ibn Abih, JKR WP Putrajaya.

Salam Persaraan Ir. Syed Jaafar Idid Bin Syed Abdyllah Idid, Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Pembentungan, Kem. Air, Tanah Dan Sumber Asli

Add some more info about this item...

Seluruh warga Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih atas khidmat bakti Ir. SYED JAAFAR IDID BIN SYED ABDYLLAH IDID, KETUA PENGARAH JABATAN PERKHIDMATAN PEMBETUNGAN, KEMENTERIAN AIR, TANAH DAN SUMBER ASLI yang akan menamatkan perkhidmatannya sebagai kakitangan awam pada 1 Mac 2020. Beliau memulakan kerjaya sebagai Jurutera Jentera pada 28 Ogos 1984 di JKR Cawangan Kejuruteraan Mekanikal Kedah. Telah berkhidmat selama 36 tahun dalam perkhidmatan awam.

Taklimat ‘Effect Of Building Defect And Remedies On Building Defects’

Add some more info about this item...

Satu sesi taklimat berkenaan ‘Effect Of Building Defect And Remedies On Building Defects’ dengan kerjasama di antara Bahagian Senggara Zon 3, JKR WP Putrajaya dan Kontraktor KCJ Engineering Sdn. Bhd telah di adakan di JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya (JKRWPP).

Bengkel Inovasi dan KIK 2020 JKR WP Putrajaya

Add some more info about this item...

Pada 15 sehingga 17 Februari 2020, sebuah Bengkel Inovasi dan KIK anjuran Unit Pengurusan Strategik dan Intervensi (UPSi) telah diadakan dan dilaksanakan bertempat di JKR Perak, Ipoh selama tiga hari. Oleh yang demikian, seramai 32 orang staf turut serta menghadiri bengkel ini.

Taklimat Toilet Quality Management System

Add some more info about this item...

Sesi taklimat mengenai Toilet Quality Management System telah diadakan pada 14 Februari 2020, 10 kakitangan Bahagian Senggara Zon 3 JKRWPP terlibat diketuai oleh Jurutera Elektrik Penguasa Kanan (JEPK) iaitu En. Asha’ari bin Hj.Hasan bersama wakil dari Ibu Pejabat JKR Bahagian Pengurusan Prestasi & Inovasi, Cawangan Kejuruteraan Elektrik iaitu Ir. Dr. Megat Zuhairy bin Megat Tajuddin. Syarikat VectoLabs memperkenalkan sensor pengesan bau dan kebersihan tandas untuk membantu Masjid dari segi kepuasan dan kebersihan tandas.

Lawatan Kerja Ke AdvanLED

Add some more info about this item...

Pada 7 Februari 2020, Bahagian Senggara Zon 3 JKR Wilayah Persekutuan Putrajaya serta kerjasama dari  kontraktor FM Masjid Putra telah mengadakan lawatan kerja ke AdvanLED, kilang pembuatan lampu Light Emitting Diode (LED) yang bertempat di Negeri Melaka.

Lawatan Teknikal Ke Alliance Precast Industries Sdn Bhd (API) Ulu Yam, Selangor.

Add some more info about this item...

Pada 22 Januari 2020 Unit Pengurusan Strategik & Intervensi (UPSi) telah menganjurkan satu lawatan ke kilang pembekal produk konkrit (precast) Alliance Precast Industries Sdn Bhd (API) bertempat di Ulu Yam, Selangor.

Majlis Penyerahan SST Bagi Kontrak Pengurusan Fasiliti Dan Penyelenggaraan Di Blok E4/5, Kompleks E, Putrajaya.

Add some more info about this item...

Sesi Penyerahan Surat Setuju Terima (SST) melibatkan kontrak baru FM di Blok E4/5, Kompleks E, Putrajaya telah diadakan pada hari Rabu, 15 Januari 2020 bertempat di Bilik Mesyuarat Utama Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Majlis Penyerahan SST Bagi Kontrak Pengurusan Fasiliti Dan Penyelenggaraan Di Lot 4G3 dan Lot 4G4, Presint 4, Putrajaya.

Add some more info about this item...

Sesi Penyerahan Surat Setuju Terima (SST) melibatkan 3 kontrak baru pengurusan fasiliti dan penyelenggaraan  di Lot 4G3 dan Lot 4G4 telah diadakan pada hari Selasa, 14 Januari 2020 bertempat di Bilik Mesyuarat Utama Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Lawatan Kerja Ke Masjid Sri Sendayan

Add some more info about this item...

Pada 10 Januari 2020, seramai 8 kakitangan Bahagian Senggara Zon 3 JKR WP Putrajaya yang diketuai oleh Jurutera Elektrik Penguasa Kanan(JEPK) iaitu En. Asha’ari bin Hj.Hasan bersama wakil kontraktor FM Masjid Putra telah mengadakan lawatan kerja setengah hari di Masjid Sri Sendayan, Negeri Sembilan.

Majlis Penyerahan & Perasmian Taska Kementerian Pembangunan Luar Bandar, Presint 4 Putrajaya.

Add some more info about this item...

​Majlis Penyerahan & Perasmian Taska bagi Projek Kerja - Kerja Pengubahsuaian Ruang Taska Aras 1, Kementerian Pembangunan Luar Bandar, Presint 4, Putrajaya kepada Kementerian Pembangunan Luar Bandar ini telah diadakan pada 7hb Januari 2020 dan disempurnakan oleh Yang Berbahagia  Dato’ Ir. Haji Habbali Bin Ibrahim, Pengarah JKR WPP, kepada Yang Berbahagia Dato’ Dr. Ahmad Jailani Bin Muhamed Yunus, Kementerian Pembangunan Luar Bandar yang disaksikan oleh Yang Berhormat Menteri Kementerian Pembangunan Luar Bandar, Datuk Seri Rina Binti Harun.

Please reload

bottom of page